• Artopoulos
  • Body and Style
  • Koukaroudis
  • Remvi Cafe - Bar
  • Optical Gallery Theodosiadis
Previous Next

Συνέντευξη Γιώργου Γελαράκη

17Θεωρείς πως για να επιτύχει ένας μουσικός στις μέρες μας, πρέπει να έχει το ταλέντο και μουσικές σπουδές ή τις κατάλληλες γνωριμίες μέσα στον κλάδο της μουσικής;
Για να απαντήσω θα πρέπει να ορίσουμε τι σημαίνει επιτυχία. Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα και εξαρτάται πώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Εγώ για παράδειγμα νοιώθω πολύ τυχερός, γιατί έχω αρχίσει να βαδίζω σε μια διαδρομή, όπου μεταφράζω την παρατηρητικότητα και τα συναισθήματα μου σε μουσική, ανεξαρτήτως αν αυτή αφορά μικρό ή μεγάλο αριθμό ακροατών. Η μουσική είναι ο απόλυτος τρόπος έκφρασης για μένα. Αυτό από μόνο του δεν είναι μια επιτυχία; Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κάνει ο καθένας γενικότερα σε όλους τους τομείς είναι απλά να λειτουργεί αυθόρμητα και να αφήνει τον εαυτό του ελεύθερο. Τη λέξη ταλέντο, δε τη χρησιμοποιώ στο λεξιλόγιο μου, θα έλεγα ότι πιστεύω στη δουλειά και στη θέληση. Οι μουσικές σπουδές δεν έβλαψαν εννοείται κανέναν. Το να γνωρίζεις ανθρώπους της μουσικής συνεχώς και να ανταλλάσσεις ενέργεια και νότες μαζί τους, νομίζω ότι είναι ένα από τα ζητούμενα.

Το όνειρα επιτρέπονται στο χώρο της μουσικής ή πλέον η κατάσταση είναι τόσο απελπιστική που τα απαγορεύει;
Tα όνειρα πάντα επιτρέπονται και στη ζωή και στη μουσική και στον έρωτα και παντού. Όχι απλά επιτρέπονται θα έλεγα ότι επιβάλλονται! Δε μπορούμε να κάνουμε χωρίς όνειρα, δεν γίνεται να είμαστε δημιουργικοί και χαρούμενοι χωρίς όνειρα και αυτό που ισχύει αιώνια είναι ότι τα όνειρα είναι δωρεάν. Εμείς είμαστε αυτοί που θέτουμε το στόχο, που μπορούμε να βάλουμε τον πήχη όσο ψηλά θέλουμε. Αρκεί να μάθουμε να προσέχουμε τον εαυτό μας και ταυτόχρονα με την αυτοκριτική που θα κάνουμε, να μπορούμε να διακρίνουμε και το πόσο αυστηροί θα είμαστε μαζί του.

Ποιο είναι το είδος της μουσικής που πιστεύεις ότι θα σε χαρακτήριζε;
Γενικότερα δεν είμαι άνθρωπος που χρησιμοποιεί ταμπέλες. Το ίδιο κάνω και στις ανθρώπινες σχέσεις. Δεν χρησιμοποιώ π.χ. τον όρο «έντεχνο», δεν γνωρίζω αν ανήκω εκεί ή κάπου αλλού και νομίζω ότι τελικά δεν έχει σημασία. Νομίζω απλά ότι πρέπει να λειτουργούμε με ειλικρίνεια και να διαγράφουμε μια πορεία, όποια κι αν είναι αυτή. Να φανταστείς ότι στο 3ο album που ετοίμασα αυτή την περίοδο συμμετέχουν πάνω από 30 μουσικοί και συνυπάρχουν 6-7 διαφορετικά είδη μουσικής.

Πες μας για το νέο album που ετοίμασες.
Eίναι τραγούδια που είχαν αρχίσει να ηχογραφούνται εδώ και 2 χρόνια και άφησα να ωριμάσουν μέσα μου μέχρι να τα ολοκληρώσω και κάποια που γράφτηκαν μόλις τους τελευταίους μήνες. Έτσι πρόκειται για ένα μίγμα μουσικής που περιέχει διαφορετικές περιόδους της ζωής μου. Το πιο βασικό για μένα ήταν να υπάρχει μια συνοχή στο εγχείρημα, παρ’ όλο που τα διαφορετικά είδη μουσικής αποτελούν ένα εμπόδιο σε αυτό. Η πρόθεση μου είναι να κυκλοφορήσει μες στο 2017, απλά επειδή υπάρχουν πάρα πολλές σκέψεις ακόμα γύρω από αυτό, δεν γνωρίζω ακόμα πότε ακριβώς.

Το Φεβρουάριο που μας πέρασε πραγματοποίησες μια πολύ σημαντική εμφάνιση στο Σταυρό του Νότου. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;
Ανάμεσα στις περιοδείες που κάνουμε, πραγματοποιoύνται και 1-2 εμφανίσεις το χρόνο και στην πρωτεύουσα. Ήρθε η στιγμή να γίνει αυτό και στο Σταυρό του Νότου, μια υπέροχη και συναυλιακή μουσική σκηνή. Ένοιωσα πολύ ελεύθερος και ταξίδεψα στην Αθήνα με μόνο σκοπό να γεμίσω τη ψυχή μου με μουσική. Το πρόγραμμα περιείχε και τραγούδια που είχα χρόνια να ερμηνεύσω και σε αυτό συνέβαλαν οι εξαίρετοι μουσικοί που είχαμε μαζί μας. Περάσαμε ένα υπέροχο 5ήμερο και είναι στα άμεσα σχέδια μου να κατέβω και πάλι στην Αθήνα για κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά.

Τι να περιμένουμε για τη συνέχεια;
Η συνέχεια καθώς φτάνουμε σιγά σιγά προς το τέλος της χειμερινής σεζόν, θα περιέχει μερικές ακόμα εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία, και ετοιμάζω και κάτι προς το νότο, αν και εφόσον μας καλύπτουν οι προϋποθέσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος διότι φέτος γνώρισα καινούριους ανθρώπους και πραγματοποίησα ήδη αρκετές συνεργασίες που με βοήθησαν να εξελιχτώ και να ωριμάσω μουσικά, ακόμα περισσότερο. Οι ιδέες και οι σκέψεις μου είναι πολλές για το καλοκαίρι, όπου εκεί ετοιμάζουμε διάφορα καινούρια πράγματα, τα οποία θα ανακοινώνονται από τη σελίδα μου στο facebook. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ταξίδι, μουσική και παραλία πάνε μαζί!

Γρήγορη Επικοινωνία

Email:
Θέμα:
Μήνυμα: