• Artopoulos
  • Body and Style
  • Koukaroudis
  • Remvi Cafe - Bar
  • Optical Gallery Theodosiadis
Previous Next

3 λόγοι που δε βλέπεις αποτέλεσμα στην προπόνηση

Στον ατελείωτο μαραθώνιο που κάνουμε για την απώλεια λίπους και για να χτίσουμε μυς είναι πιθανό να βομβαρδιζόμαστε από εκατοντάδες συμβουλές και διαφορετικές μεθόδους προπόνησης που ισχυρίζονται πως θα κάνουν την διαφορά. Ωστόσο, για να επιλέξουμε το σωστό πρόγραμμα για να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα θα ήταν σοφό να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα της προπόνησης που ακολουθούμε έως τώρα και το λόγο που μας απομακρύνουν από τους στόχους μας. Παρακάτω παρατίθενται 3 από τους βασικούς αυτούς λόγους:

Το άγχος με παχαίνει...

...αλήθεια ή δικαιολογία;

 

Πώς σχετίζεται η διατροφή μας με τη ζωή μας, αλλά και οι καταστάσεις που βιώνουμε με αυτά που τρώμε; Όταν έχουμε έντονο άγχος για μια μεγάλη περίοδο, σταδιακά παραμελούμε τη διατροφή μας, δεν δίνουμε σημασία στο τι τρώμε, θέλουμε διαρκώς να τσιμπολογάμε τροφές πλούσιες σε λιπαρά και εκτονώνουμε την έντασή μας με γλυκά, καφέδες και άλλα ανθυγιεινά. Τέτοιες στιγμές δεν περνά καθόλου από το μυαλό μας ότι με αυτή την άστατη διατροφή το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να επιτείνουμε το άγχος μας. Κι όμως, μελέτες έχουν δείξει ότι η ποιότητα και η ποσότητα της τροφής που καταναλώνουμε μπορούν να επιδράσουν κατευναστικά, να δράσουν ως ηρεμιστικό για τον εγκέφαλο, ενεργοποιώντας τις αντίστοιχες ορμόνες (ντοπαμίνη, σεροτονίνη) και να μας φέρουν την πολυπόθητη ισορροπία. Το καθημερινό φαγητό μας επομένως δεν έχει ως μοναδικό σκοπό την πρόσληψη ζωτικών στοιχείων και βιταμινών, αλλά λειτουργεί και ως καύσιμο που θα μας εφοδιάζει με την απαραίτητη θετική ενέργεια ώστε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς μια δύσκολη μέρα.

Μετά τις γιορτές

Kατά τη διάρκεια των γιορτών σίγουρα κάνατε παρασπονδίες. Ίσως να έχετε πάρει και 1-2 «εορταστικά» κιλά, άλλωστε, σας είχαμε προτρέψει να μη στερηθείτε τίποτα αυτή την περίοδο. Mην απελπίζεστε όμως!
Tο μυστικό είναι να μην αφήσετε τα δύο κιλά να γίνουν τέσσερα. Mε άλλα λόγια, να λάβετε αμέσως τα μέτρα σας. Διαβάστε ποιοι θα είναι οι σύμμαχοί σας σε αυτή σας την προσπάθεια και ακολουθήστε την ισορροπημένη δίαιτα 14 ημερών που σας προτείνουμε - την οποία σας είχαμε υποσχεθεί από το προηγούμενο τεύχος. Έτσι, θα σβήσετε τα σημάδια των διατροφικών σας υπερβολών μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες και θα ξεκινήσετε την καινούρια χρονιά ανανεωμένοι και κατά δύο κιλά ελαφρύτεροι.

ΣTIΣ ΓIOPTEΣ

Oι «εχθροί» του βάρους
TO ΦAΓHTO: Προφανώς στις γιορτές φάγατε πολύ και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που παχύνατε. Aλλά δεν είναι ο μόνος...
TO AΛKOOΛ: Ένα ποτηράκι κρασί έχει περίπου 75 θερμίδες. Kι εσείς στις γιορτές δεν αρκεστήκατε μόνο σε ένα - ούτε μόνο στο κρασί...
TA ΓΛYKA: Tα γλυκά, εκτός από τις θερμίδες και το λίπος που περιέχουν, έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν γρήγορα τη γλυκόζη στο αίμα. Eν συνεχεία, η γλυκόζη μειώνεται εξίσου απότομα, γεγονός που επιφέρει το αίσθημα της πείνας. Έτσι, λοιπόν, στις γιορτές ο ένας κουραμπιές οδηγούσε σε ένα μελομακάρονο και αυτό με τη σειρά του σε εκείνο το λαχταριστό κομμάτι κέικ...
H... ΠOΛYΘPONA: H κυριότερη χριστουγεννιάτικη «δραστηριότητα» είναι οι επισκέψεις! Aυτό σημαίνει ότι κάψατε λιγότερες θερμίδες από ό,τι συνήθως και καταναλώσατε περισσότερες!Aποτέλεσμα: Tα λιποκύτταρα του οργανισμού σας αυξήθηκαν σε μέγεθος - «φούσκωσαν». Tώρα, λοιπόν, πρέπει να τα «ξεφουσκώσετε».
H ΛYΣH: Πρέπει να τρώτε λιγότερο και να επιλέγετε τα τρόφιμα που συμβάλλουν στην απώλεια λίπους και τα οποία σας προτείνουμε στη συνέχεια.

Λάθη γυναικών στο γυμναστήριο

Πολλές γυναίκες ενώ ακολουθούν την καθημερινή προπονητική τους ρουτίνα πιστά συχνά παραπονιούνται ότι δεν έχουν τα αποτελέσματα που περίμεναν. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κάποια λάθη που ακολουθούν κυρίως οι γυναίκες όταν πηγαίνουν γυμναστήριο ή στην καθημερινή τους προπόνηση.


1.Εστιάζουν όλη τους σχεδόν την προπόνηση στην αερόβια άσκηση
Η νούμερο ένα παρανόηση των γυναικών είναι ότι η αερόβια προπόνηση είναι το κλειδί για όλα. Κορίτσια αν θέλετε να χάσετε βάρος ή να τονώσετε το σώμα σας, δεν χρειάζεται να κάνετε αερόβια προπόνηση μέχρι να λιποθυμήσετε. Η αερόβια προπόνηση όταν γίνεται σωστά φυσικά και θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος και να τονώσεις το σώμα σου, αλλά είναι μόνο ένα κομμάτι ώστε να αποκτήσεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Η αερόβια προπόνηση από μόνη της δεν θα σου εξασφαλίσει τα μακροχρόνια αποτελέσματα που ζητάς, ενώ όταν γίνεται και σε υπερβολικό βαθμό μπορεί να λειτουργήσει και καταστροφικά.
Το να εστιάσεις σε προπονήσεις που θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις τη δύναμή σου και να χτίσεις μυϊκή μάζα θα σε φέρουν πολύ πιο κοντά στο στόχο σου.

Συμπληρώματα διατροφής

Τα συμπληρώματα διατροφής είναι ειδικά κατασκευασμένα προϊόντα που έχουν ως σκοπό τη συμπλήρωση της διατροφής με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ουσίες όταν αυτά τα θρεπτικά συστατικά δεν μπορούν να ληφθούν από την καθημερινή κανονική διατροφή είτε επειδή υπάρχουν πολύ αυξημένες ανάγκες, είτε επειδή η διατροφή δεν είναι επαρκής τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Οι ομάδες "υψηλού κινδύνου" για την ανάπτυξη θρεπτικής ένδειας, δηλαδή περιορισμένης πρόσληψης απαραίτητων θρεπτικών ουσιών και ιχνοστοιχείων, είναι οι αθλητές, οι χειρονακτικά εργαζόμενοι, οι έφηβοι, οι εγκυμονούσες, οι καπνιστές κι όσοι ζουν σε ανθυγιεινό περιβάλλον ή κάνουν έντονη ζωή.

Στο άρθρο αυτό θα ασχοληθούμε με την περίπτωση των αθλητών και των αθλουμένων και θα προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε αν τους χρειάζονται ή όχι συμπληρώματα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

Η καθημερινή, κατάλληλη και συνδυαζόμενοι πρόσληψη ποικιλίας τροφών, θεωρείται ως η σωστή ενέργεια για την όσο το δυνατόν ικανοποιητικότερη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και ουσιών.

Όσοι ασκούνται χρειάζονται περισσότερα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα γιατί η καθημερινή άσκηση αυξάνει τις θερμιδικές απαιτήσεις, το μεταβολισμό αλλά και την αποβολή βιταμινών και μετάλλων.

Χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή του κατάλληλου γυμναστηρίου

Αν θέλεις να εντάξεις στο πρόγραμμά σου την γυμναστική, ακολούθησε τις χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στην επιλογή του κατάλληλου γυμναστηρίου....

Πήρες την απόφαση να ενταχθείς σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής; Το αμέσως επόμενο στάδιο λοιπόν, είναι να επιλέξεις το κατάλληλο γυμναστήριο, το οποίο θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να μπορείς να προσαρμοστείς με άνεση, στη νέα σου δραστηριότητα. Αν λοιπόν ο στόχος σου είναι, η γυμναστική να γίνει μία από τις αγαπημένες συνήθειες της καθημερινότητάς σου, την οποία θα ακολουθείς πιστά, δίχως να βρίσκεις δικαιολογίες για αναβολές, ακολούθησε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές, που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις σωστά, το
κατάλληλο γυμναστήριο.

Ο πιο βασικός παράγοντας στην ιδανική επιλογή του κατάλληλου γυμναστηρίου, είναι η τοποθεσία. Ξεκινώντας την αναζήτηση, θα χρειαστεί, να βρεις ένα γυμναστήριο το οποίο θα βρίσκεται κοντά στο σπίτι ή στη δουλειά σου. Η πιο συνηθισμένη δικαιολογία για την αναβολή ή την διακοπή του γυμναστηρίου, είναι ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος. Για να γίνει λοιπόν η γυμναστική, μέρος του προγράμματός σου, φρόντισε η πρόσβασή σου στο γυμναστήριο, να είναι εύκολη και γρήγορη, ώστε να μπορείς άνετα να πηγαίνεις ακόμα και τις πιο
απαιτητικές μέρες.

How to:επιστροφή στο γυμναστήριο

Η άσκηση μετά από καιρό δεν είναι μια απλή υπόθεση. Το διάστημα προσαρμογής κρύβει μεγάλους κινδύνους, ενώ η επιθυμία για προπόνηση βρίσκεται στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο.
Παρακάτω θα βρείτε χαρακτηριστικά της προπόνησης προσαρμογής για γρήγορη και ασφαλή επάνοδο.


Προθέρμανση

Η προθέρμανση διακρίνεται στο γενικό και στο ειδικό μέρος. Το γενικό αφορά τη συνολική άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία μπορεί να επιτευχθεί κυρίως μέσω της αερόβιας άσκησης και το ειδικό, το οποίο προετοιμάζει κυρίως τους μύες που θα συμμετάσχουν στη προπόνηση.
Στο ειδικό μέρος εφαρμόζουμε ένα αρχικό set με πολύ μικρή αντίσταση (λειτουργική προθέρμανση).

Κάψε θερμίδες στην παραλία

Μήπως περνάς ατελείωτες ώρες στην παραλία κάνοντας ηλιοθεραπεία; Καλό το μαύρισμα αλλά μήπως πρέπει να προσέξεις και τη σιλουέτα σου; Δες ποιούς τρόπους άθλησης μπορείς να ακολουθήσεις στην παραλία καίγοντας όσες περισσότερες θερμίδες μπορείς Μόνο έτσι θα κερδίσεις υπέροχο μαύρισμα, αλαβάστρινο κορμί και φυσικά θα διασκεδάσεις! Μήπως περνάς ατελείωτες ώρες στην παραλία κάνοντας ηλιοθεραπεία; Καλό το μαύρισμα αλλά μήπως πρέπει να προσέξεις και τη σιλουέτα σου; Δες ποιούς τρόπους άθλησης μπορείς να ακολουθήσεις στην παραλία καίγοντας όσες περισσότερες θερμίδες μπορείς Μόνο έτσι θα κερδίσεις υπέροχο μαύρισμα, αλαβάστρινο κορμί και φυσικά θα διασκεδάσεις!

Γρήγορη Επικοινωνία

Email:
Θέμα:
Μήνυμα: