• Artopoulos
  • Body and Style
  • Koukaroudis
  • Remvi Cafe - Bar
  • Optical Gallery Theodosiadis
Previous Next

…ότι βγήκα από το τέλμα.

Posted in Απόψε Ονειρεύτηκα...

Γιατί είχα βουλιάξει, ξέρεις. Είχαμε, δηλαδή. Η σχέση μας, παιδί μου. Είχε γίνει θολή. Μίζερη. Άδεια. Είχαμε και τον Ερμή ανάδρομο και πού να βγάλεις άκρη. Είπα, λοιπόν, να την πάρω στα χέρια μου. Την κατάσταση. Ε, και ρώτησα τους ειδικούς (;!).
Μια του κλέφτη: Trick or treat on Halloween
Πρώτη κίνηση η Λένα. Γιατί οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται, σωστά. SOS meeting, λοιπόν, πρωί πρωί και αναλυτική (ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ) περιγραφή της κατάστασης. Κι εκεί μου το ρίχνει. Να γίνω, λέει, Κλεοπάτρα. Ή τίγρης. Ή νοσοκόμα. Σέξι. Αλλά πού να βρεις «Κλεοπάτρα» Κυριακάτικα. Έγινα κι εγώ «Μαρκησία» από πρόπερσι που την είχα και εύκαιρη. Υπέροχη, θραύση είχα κάνει τις απόκριες. Και στήνομαι στον καναπέ το μαύρο, για να κάνει αντίθεση με τα κόκκινα τούλια μου και τον περιμένω να γυρίσει από το ματς. Και περιμένω. Και περιμένω. Και λίγο ακόμα, γιατί το καλό πράγμα αργεί να γίνει, κατάλαβες; Και να σου το κουδούνι –γιατί μια ζωή χωρίς κλειδιά ο λεγάμενος. Ε, και φτάνω εγώ στην πόρτα παραπατώντας, σιάζω το τούλι να φαίνεται και λίγο πρόσωπο και λίγο ζαρτιέρα, παίρνω στάση ερωτική κι ετοιμάζομαι να ρίξω ατάκα με φωνή αισθαντική. Κι ανοίγω αργά την πόρτα και...όχι. Δεν είναι όνειρο. Δεν είναι εφιάλτης. Είναι η κ. Ευτέρπη απ' τον τρίτο για τα κοινόχρηστα...
Δυο του κλέφτη: Άμπρα κατάμπρα
Οπότε, μετά το ρεζιλίκι, απευθύνομαι στη μαμά. Για να κλαφτώ για τα χάλια μου κατά βάση. Αλλά και γιατί, ως γνωστόν, είναι μόνο μία και μοναδική. Βαριανασαίνει ταραγμένη με τις εξελίξεις στην άλλη άκρη της γραμμής. Μετά την εξομολόγηση, σωπαίνει για δυο λεπτά. Κι ύστερα...χείμαρρος. Εξήγηση, επεξήγηση, ερώτημα ρητορικό –τι είναι ο άνθρωπος, και τέτοια- και στο τέλος η λύση: «Δυο κρόκους αβγού χήνας, 1,5 φυλλαράκι μαϊντανό ψιλοκομμένο. 3 κόκκους ρύζι –για να ριζώσει η σχέση, 7 κόκκους ζάχαρη λευκή και 2 μαύρη –για τη γλύκα. Βράζεις σε χαμηλή φωτιά και κόκκινο μπρίκι –για τη φλόγα και το πάθος, φτύνεις τρεις φορές –για το μάτι. Και ραντίζεις.» Το κρεβάτι, τα σεντόνια, το συρτάρι με τα εσώρουχα και τις κάλτσες. Ε, και ράντισα. Και δεν κλείσαμε μάτι όλη νύχτα. Απ' τη βρώμα. Απέτυχα.
Τρεις του κλέφτη: Τσίμπημα σκορπιού
Στα όρια της απελπισίας, έλιωσα στο Internet. Τι να 'κανα; Μπας και βρω τη λύση. Ε, και τη βρήκα. «Μίριαμ και Τζόσουα»: Zodiac, κενό, ημερομηνία γέννησης και ύψος σε cm, στο 76842. Τα άλλα, λέει, τα βρίσκουν αυτοί από μόνοι τους. Έστειλα κι εγώ. Με αληθινό έτος και αληθινό ύψος, όχι αυτό που λέμε στους πολλούς. Και μου απάντησαν τα παιδιά. Η Σύνοδος Άρη – Πλούτωνα, λέει, ο Υδάτινος 12ος Οίκος, λέει, και το φενγκ σούι ελέφαντα. Το σκέφτηκα από 'δω, το ανέλυσα πολύ και άκρη δεν έβγαλα. Γιατί κινέζικα μου φαίνονται και δεν μπορώ. Απηύδησα. Σκιάχτηκα και λίγο με όλα αυτά τα υπερφυσικά. Έκανα το σταυρό μου, είπα το «Πιστεύω» τρις, και παραιτήθηκα.
Φτου και βγαίνω: Ο τολμών νικά! Ε;
Οπότε κατάληξα στον ειδικό. Επί σχέσεων και σεξουαλικών. Γιατρός με τη βούλα, με πτυχίο. Ειδικός Σεξολόγος. Πρέπει, λέει, να συζητήσω τις φαντασιώσεις μου. Να μάθω τις δικές του. Να τις κάνουμε πράξη για να βγούμε από την κρίση. Να ανανεωθούμε. Είπα κι εγώ να τον εξιτάρω. Κι έφτιαξα τούρτα. Με σχήμα. Σχήμα «σπέσιαλ». Την έβαλα και στο ψυγείο με ταμπελάκι «eat me» και σαντιγές και φράουλες. Και περίμενα. Φόρεσα και τα σεξουαλικά μου και ξαπλώθηκα στο –πρώην- ραντισμένο κρεβάτι. Ε, και πού να 'ξερα ότι θα έρθει η «μητέρα» για καφέ; Πού να 'ξερα; Και δίψασε να πιει νερό κι αντίκρισε το «eat me» στην τούρτα με σχήμα «σπέσιαλ», και τρέχαμε στα εφημερεύοντα με εγκεφαλικά και την στουμπώναμε υπογλώσσια.
Και εξουθενώθηκα. Γιατί μ' αυτά και μ' εκείνα δεν βγήκα.
Ούτε από την κρίση.
Ούτε από το τέλμα.
Ούτε από τα ρούχα μου. The end.

Άλκηστις Γιωγιού
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Γρήγορη Επικοινωνία

Email:
Θέμα:
Μήνυμα: