• Artopoulos
  • Body and Style
  • Koukaroudis
  • Remvi Cafe - Bar
  • Optical Gallery Theodosiadis
Previous Next

"Ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε", του Βασίλη Μητσάκη

Μια υπέροχη παράσταση για...γέλια και για κλάματα! Γιατί ο άνθρωπος ξέρει να γλεντά κι ας κρύβει μέσα του πόνους, μυστικά και μαύρες σκέψεις. Γιατί κάποιες φορές...τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως δείχνουν! Μια παράσταση απ' αυτές που ο καθένας μπορεί κάπου να βρει τον εαυτό του.

"Ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε", του Βασίλη Μητσάκη
Στις 18.9.2014 στις 21:00 στο Θερινό Σινεμά του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης (και σε περίπτωση κακοκαιρίας στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης)
Είσοδος Ελεύθερη
Απόσπασμα Σκηνοθετικού Σημειώματος:
"Ήταν διακαής πόθος και πολύχρονη επιθυμία η ενασχόλησή μας μ' αυτό το εξαιρετικό κείμενο του Βασίλη Μητσάκη που η γραφή του δε χαρίζεται σε κανέναν, μ' έναν σπαρακτικό
και συγχρόνως κωμικό τρόπο. Καυτηριάζοντας τα κουσούρια της γενιάς του, χωρίς έλεος, ξεγυμνώνει τους χαρακτήρες ανθρώπων που δεν μας είναι άγνωστοι και απόκοσμοι.Άνθρωποι της διπλανής πόρτας σε μια χώρα που δείχνει να μη διδάχθηκε ποτέ από τα λάθη της βαδίζοντας σε δρόμους αφασίας, ξετσιπωσιάς, ποταπότητας, και ωχαδερφισμού.
Είμαστε ένας λαός που θα μπορούσαμε κάλλιστα να μετατρέψουμε την Ακρόπολη χωματερή αρκεί να μην έχουμε τα σκουπίδια δίπλα μας. Ένας λαός που δε διδάχτηκε τίποτα από τους εμφύλιους σπαραγμούς και ξεσκονίζει μισαλλόδοξα συγγράμματα δολοφόνων της ανθρωπότητας αντί του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, του Καβάφη και του
Ελύτη, του Καζαντζάκη και του Ρίτσου.Παλέψαμε
ηρωικά για να μπούμε στο πετσί των ηρώων και να σας προσφέρουμε συγκίνηση, γέλιο και προβληματισμό. Και στους φίλους θεατές να υπενθυμίσουμε ότι πέραν του «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε...» υπάρχει και το «παν μέτρον άριστον» πριν μας βρουν χειρότερα δεινά.Στην υγειά σας!"

Έκθεση φωτογραφίας

Αντιθέσεις!

Κάποια πράγματα μοιάζουν ίδια, κι όμως είναι διαφορετικά!
Κι αν εσύ το βλέπεις μαύρο, κάποιος το είδε γκρι ή άσπρο!
Εικόνες, στιγμές και πρόσωπα που μοιάζουν και δεν μοιάζουν, που όμως σε προκαλούν να τα δεις...με άλλη ματιά!

Μία υπέροχη έκθεση φωτογραφίας από τους μαθητές του ΚΔΒΜ Θέρμης, έτσι....για να πάρουμε μια μικρή γεύση από τη δική τους όψη του νομίσματος! Η Έκθεση με θέμα «Αντιθέσεις» θα παρουσιαστεί στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης - Πινακοθήκης του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης από τις 8 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου και ώρες Δευτέρα 14:00 – 21:00 και Τρίτη έως και Παρασκευή 09:00 – 15:30 με ελεύθερη είσοδο, ενώ τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00.

Θα είμαστε όλοι εκεί...
...για να δούμε τα πράγματα...ΑΛΛΙΩΣ!

εκθεση φωτογραφιας

"Δεν θα μετακινηθούν οι σφίγγες από την Αμφίπολη"

Συνεχίζεται σύμφωνα με την επιστημονική δεοντολογία η ανασκαφή στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Ήδη σήμερα ξεκίνησαν οι προεργασίες για την ασφαλή μετατόπιση των λίθων του προστατευτικού τοίχου. Δημοσιεύματα περί μετακινήσεως των δύο μαρμάρινων σφιγγών δεν ευσταθούν. Το Υπουργείο Πολιτισμού από σήμερα θα ενημερώνει τακτικά την κοινή γνώμη για την πορεία της ανασκαφής» διευκρινίζει το ΥΠΠΟΑ.

 

πηγή:news.gr

«Φεύγουν» οι Σφίγγες από τον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης

Με γερανό θα απομακρυνθούν τα αγάλματα – φρουροί και οι λίθοι της εισόδου.

 

Στη σύγχρονη τεχνολογία καταφεύγουν οι αρχαιολόγοι προκειμένου να κρατήσουν ασφαλή την ανασκαφή της Αμφίπολης και συγκεκριμένα τον τοίχο που κλείνει την είσοδο του τάφου και τον προστατεύει. Τα δύο χιλιάδες τριακόσια χρόνια δεν πέρασαν χωρίς να τον επηρεάσουν και έτσι, τώρα που βγήκε στο φως, έδειξε προβλήματα αστάθειας και πρέπει τάχιστα να διαλυθεί.

Ο τοίχος είναι κατασκευασμένος από τοπικό πωρόλιθο, πέτρωμα που, όπως παραστατικά λένε οι χημικοί μηχανικοί, μόλις βραχεί γίνεται εύθρυπτο σαν παξιμάδι. Είτε επειδή στον τύμβο υπήρχαν νερά είτε επειδή τοπ βάρος των λίθων στις ανώτερες σειρές δομών πιέζει τις κατώτερες στρώσεις ή και για τους δύο λόγους, κάποιες πέτρες από τις κάτω σειρές έχουν συνθλιβεί. Τώρα που ο τοίχος έχει απελευθερωθεί από τους τόνους χωμάτων που τον κρατούσαν στη θέση του, το πρόβλημα εμφανίστηκε σε όλο του το μέγεθος, όπως γράφει σήμερα το «Έθνος». Τα προβλήματα στατικής δημιουργούν και προβλήματα ασφάλειας του συγκεκριμένου τμήματος αλλά και των ανθρώπων που εργάζονται εκεί.

Γρήγορη Επικοινωνία

Email:
Θέμα:
Μήνυμα: